Podnioslem reke do gory kiedy zaczela wyczytywac liste i zabralem swoje rzeczy z podlogi. Poszedlem do pokoju, ktory wskazala. Zaraz sie okaze z kim mieszkam i jak sie nazywa. Rzucilem swoje rzeczy na lozko pod oknem, zdjalem kurtke i rzucilem ja na sterte swoich rzeczy - Ok - powiedzialem sam do siebie.
wszedlem po schodach za tym wiecznie usmiechnietym kolesiem, ok moze jest w miare normalny, tylko, zeby sie uspokoil z ta uprzejmoscia. rozejrzalem sie po pokoju - gdzie chcesz spac? - spytalem, bo jakos nie zalezalo mi za bardzo na ktoryms z lozek. postawilem plecak przy wejsciu.
Podniosłem jedynie rękę, kiedy wyczytała moje nazwisko.
Ciekawe, czy jest tu więcej takich jak ja, wysłanych na prace społeczne... zaraz, zaraz. Czy ona powiedziała, że mieszkam z dwoma innymi chłopakami?! Geez... mam co do tego złe przeczucia... o taaak.
nie uważałem na sprawdzaniu obecności, dla mnie oni wszyscy wyglądali tak samo... Wziąłem swoją walizkę i ruszyłem w kierunku pokoju szukając numeru na drzwiach.. nie lubie nowych miejsc.. trudno mi się zaklimatyzowac... gdzie ta cholerna jedynka?
Dotarłem do pokoju i rzuciłem bety na podłogę. O... jeden z nich dotarł tu przede mną. Śmieszny taki...
-cześć... - rzuciłem krótko.
Podniosłem głowę.
- Tak.. mieszkamy w 2-ce. Lololol. 2... śmieszna cyfra - zaśmiałem się i rotrzepałem sobie włosy
Wniosłem walizki do środka i rozejrzałem sie ogarniając pokój.
- Jak tu biało. Jak w wariatkowie... - wyszerzyłem się... - To jak sie nazywasz? Bo ja Yukke chcę być, nie? - ukłoniłem się lekko - Ja chce pod oknem~! - wrzasnąłmem rozradowany - Ojejejeje.. kocham ciastka - dodałem rozmarzonym tonem
- Chansung, ale mow jak chcesz - powiedzialem i rzucilem rzeczy na swoje łozko. Kiedy powiedział o ciastkach, przypomniala mi sie ta feralna sytuacja z babcią, dlaczego musialem upiec wtedy to ciasto...przeciez ona i tak gra w bingo
-Szczerze? Wszystko mi jedno – wzruszyłem ramionami i spojrzałem na tego chłopaka – Mogę nawet tutaj – pokazałem na łóżko najbliżej mnie i zacząłem wrzucać ubrania do szafki obok. Chcę mieć to już za sobą.
- Skąd jesteś? – spytałem chłopaka, przebierając w walizce
- stad - odpowiedzialem. polozylem plecak na lozku przy samym oknie. otworzylem je i spojrzalem w dol, w sumie da sie wyjsc, to juz jakis plus. - mam tu blisko szkole - dodalem, chociaz to nie mialo nic wspolnego z tematem. wyjalem ksiazki i swoj plan zajec, w koncu pewnie beda chcieli dostosowac te zakichane praktyki do naszych planow.
Podnioslem glowe do gory usmiechnalem sie do chlopaka - Siema...Kim Jaewook - powiedzialem podchodzac do niego. Uscisnalem mu reke i zaczalem rozgladac sie po pokoju - A ten drugi? - spojrzalem zaskoczony na drzwi. Hm, moze bedzie pozniej
- Kame. - zignorowałem jego pytanie. Skąd mam wiedzieć, gdzie ten drugi?... - Mogę się tu rozwalić? - wskazałem na łózko na uboczu, po czym nie czekając na odpowiedź już moja bluza szybowała w powietrzu by upaść na świeżą pościel.. potem to samo zrobiłem z koszulką i skarpetkami. Zapytałem przynajmniej. Wygrzebałem ręcznik z walizki i zarzuciłem go na ramię, po czym skierowałem się w stronę łazienki. Wchodząc stanąłem jak wryty w progu i cofając się kilka kroków upadłem na tyłek.
- Boże, ta łazienka jest wielkości mojego salonu!!! - wyrwało mi się nagle... podniosłem się i wparowałem do wanny. Nie kąpałem się w wannie od wieków... wujaszek Heechul ma jedynie szlauf, kran i miednice...
manager
Miyako czekała na was w pokoju wspólnym. Siadła sobie w czarnym fotelu i popijała colę z lodem. Przynajmniej to wyglądało na cole z lodem.
- Siadajcie – pokazała wam kanapy i odstawiła swoją szklankę – Witajcie w Cake Shopie. Mam nadzieję, że spodoba wam się praca tutaj i nauczycie się wielu nowych rzeczy, zawiążecie przyjaźnie i co najważniejsze będziecie się dobrze bawić – powiedziała, wodząc po waszych twarzach – To jest pokój wspólny. Możecie tu siedzieć ile chcecie. Jest telewizor i chyba playstation, ale nie wiem czy działa. Jest w szafce. Musielibyście sprawdzić, ja w to nie grałam już....- zamyśliła się – Długo – uśmiechnęła się zadziornie - Nie mamy tutaj ustalonych godzin policyjnych. Wiem, że jesteście odpowiedzialnymi młodymi ludźmi i sami potraficie o siebie zadbać – powiedziała poważnie – Całe piętro i poddasze należy do waszej dyspozycji. Warunek jest jeden. Musicie dbać o czystość we wszystkich pomieszczeniach. To tak, jakbyście razem w siedmiu wynajęli dom. Dzielicie się obowiązkami i macie dyżury na gotowanie, sprzątanie, mycie garów, odkurzanie i tym podobne rzeczy – pokazała wam listę obowiązków, którą wcześniej przygotowała http://farm3.static.flickr.com/2514/387 … ddc3_o.jpg – Na zasadzie „każdy z każdym”- wyjaśniła – W Gotowaniu głównie chodzi o obiad, bo śniadanie i kolacje, każdy robi sobie sam - dodała – Hmm...- zamyśliła się – Jeżeli będziecie czegoś potrzebować jesteśmy w budynku obok – kiwnęła na okno. Za ogrodem widać było dom w starym japońskim stylu. Wyglądał bardziej na zabytek niż na miejsce, gdzie się mieszka.
- Macie jakieś pytania?
Od razu podniosłem rękę do góry.
- Dostanimy miotły prawda? I... inne bajeranckie rzeczy? - wyszczerzyłem się - Bo swojej nie chce używać za bardzo - dodałem po cichu - No i.. czy będzie taki bajer pomysł, by robić sobie takie rodzinne obiadki? - uśmiechnałem się mrużąc oczy. - A właśnie.. i przepraszam, że mówię, ale.. - zwróziłem się do chłopaków - Nie będę za bardzo pamiętał jak się nazywacie, więc niech was nie denerwują moje pytania, typu 'Jak się nazywasz?' Bla bla bla.. Kej? - podskoczyłem w miejscu
- Ja też – spojrzałem na niego i usiadłem sobie wygodnie na łóżku. Spojrzałem na zegarek. Minęło 10 minut. Ruszyłem na górę i spojrzałem na kobietę. Kazała nam siąść. Uważnie jej słuchałem. Wydawała się sympatyczna. I wtedy wyrwał się ten blondwłosy chłopak. Miotły? Starałem się zachować powagę, jednak parsknąłem śmiechem.
- Bierz jakie chcesz...- rzucilem szybko i zaczalem sie przechodzic po pokoju - Amerykanski styl po prostu. Myslalem, ze u was nie buduje sie tak duzych domow, bo macie klopoty z...- pstryknalem palcami, bo zapomnialem slowa - miejscem, tak? - spojrzalem na chlopaka. Tsk, moj francuski akcent. Musze chyba zaczac chodzic na jakis japonski. Kiedy zeszlismy na dol laska czekala juz na nas. Usmiechnalem sie do niej szeroko i zajalem miejsce na krzesle - Mam pytanie...czy mozemy zapraszac tu znajomych? - spytalem po chwili z niewinnym usmiechem
Z wanny nici. Musiałem wziąć szybki prysznic, żeby nie spóźnić się na to nasze rodzinne spotkanie.
- Skoro dzisiaj jest poniedziałek, to mam coś ugotować? - spojrzałem beznamiętnie na kartkę z obowiązkami. Sprzątanie łazienki... OH MY GOD... oby tylko zostawiali po sobie porządek... nie będę sprzątać po ich paskudzeniu w kiblu... Hm.. odkurzanie 3 razy w tygodniu.. u siebie odkurzałem raz na miesiąc. Ciekawe.
Spojrzałem na Pottera i uśmiechnąłem się, kiedy zaczął wykład o miotłach. Przypomina mi małą Yuki...dogadał by się z nią, ona uwielbia te książki...
-Znajomych? Byle nie zajmowali nam pokoju.